Ezekre figyelj, ha nyaralni indulsz!

Az autós nyaralás különleges élményt nyújt, hiszen lehetőséget ad az útközben lévő látnivalók felfedezésére és a menet közbeni megállókra, melyek egyéb közlekedési módokkal nem mindig lehetségesek. Ugyanakkor fontos, hogy alaposan felkészüljünk az útra, hogy az utazás zökkenőmentes és biztonságos legyen. 

Íme néhány alapvető tipp és kellék, amivel garantáltan élvezetesebbé és biztonságosabbá tehetjük az autós nyaralásunkat:

Készítsd fel autódat a hosszú útra!

  • Ellenőrizd a gumiabroncsok állapotát és nyomását.
  • Ellenőrizd a motorolaj, hűtőfolyadék, fékfolyadék és ablakmosó folyadék szintjét!
  • Vizsgáld meg a fényszórókat, irányjelzőket és féklámpákat. Fontos, hogy mindegyik megfelelően működjön!
  • Hosszabb utazás esetén érdemes a fékeket szakemberrel ellenőriztetni, hogy megbizonyosodj azok megfelelő működéséről.
  • Győződj meg róla, hogy a hűtőrendszer hibátlanul működik, és megfelelő mennyiségű hűtőfolyadék van benne. Ez a nagy nyári melegben különösen fontos!

Köss biztosítást!

Ne indulj útnak megfelelő biztosítás nélkül. Ellenőrizd, hogy a biztosításod kiterjed-e a külföldi utazásra is, és ha szükséges, köss kiegészítő biztosítást.

Okmányok

Mindig legyen nálad a jármű forgalmi engedélye és a jogosítványod!

Ha nem a saját autóddal utazol, szerezz be egy írásos meghatalmazást az autó tulajdonosától, lehetőleg az adott ország nyelvén is. 

Jó, ha van nálad:

Pótkerék és defektjavító készlet: Bár a pótkerék ma már nem kötelező, hosszú autóút előtt erősen ajánlott beszerezni egyet, természetesen a cseréhez szükséges eszközökkel együtt. A defektjavító készlet is hasznos lehet, hogy ne érjen minket kellemetlen meglepetés az út szélén.

 

Elsősegély csomag: Az elsősegély doboz elengedhetetlen, és kötelező! Ezen kívül érdemes különféle gyógyszereket és orvosi felszereléseket is magunkkal vinni, hogy kisebb sérüléseket, betegségeket azonnal tudjunk kezelni.

 

Hűtőtáska: Egy jól felszerelt hűtőtáska aranyat ér. Így nem kell mindig megállni, ha valaki éhes, vagy szomjas lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Call Now ButtonMobilgumis hívása