Téli vezetési tippek

A tél beköszöntévek megérkezett a hó és a jég, így fontos, hogy felkészüljünk az időjárás okozta kihívásokra. A téli utakon való közlekedés nem mindig könnyű, de néhány egyszerű tippel biztonságosan átvészeltethetjük az év leghidegebb hónapjait.

Íme néhány hasznos tanács a téli időszakra:

Gumiabroncsok ellenőrzése: A megfelelő tapadás elengedhetetlen, főleg télen. Győződjünk meg róla, hogy a téli gumik megfelelő mintázattal rendelkeznek, és a gumiabroncsok nyomása a gyári előírásoknak megfelelő.

 

Követési távolság: Havas, jeges utakon fokozottan figyeljünk a sebességre, és tartsunk a szokásosnál nagyobb követési távolságot. Óvatosabban, és a szokásosnál előbb kezdjünk el lassítani, fékezni.

 

Fékek ellenőrzése: Rendszeresen ellenőrizzük a fékek működését, mivel hideg időjárás esetén azok hatékonysága csökkenhet.

 

Jégmentesítés: Semmiképp se induljunk útnak, amíg az ablakok jegesek, még akkor sem, ha sietünk. Győződjünk meg róla, hogy az összes ablak, szélvédő, tükör és világítótest jég -és páramentes.

 

Hóseprű és jégkaparó: Mindig legyen nálunk hóseprű és jégkaparó. Egy váratlan hóviharban vagy fagyban ezek a kiegészítők életmentőek lehetnek.

 

Fűtés és légkondicionálás: Ellenőrizzük a fűtést és a légkondicionáló rendszert. A megfelelő hőmérséklet és szellőzés a kényelmes és biztonságos vezetéshez is hozzájárul.

 

Üzemanyagszint ellenőrzése: Ne hagyjuk, hogy az üzemanyagszint túl alacsony legyen. Egy esetleges hóvihar vagy elakadás esetén könnyen pórul járhatunk.

 

Vészcsomag: Tartsunk egy kis csomagot az autóban, mely vészhelyzet esetén hasznos lehet.

A csomag tartalmazza az alapvető szükségleteket, például takarót, meleg ruhát, élelmiszert, vizet, elsősegélydobozt és hókaparót.

 

Vészfékgyakorlat: Ha van rá ehetőség, keressünk egy üres parkolót, és gyakoroljuk a vészfékezést téli körülmények között. Lehetőség van vezetéstechnikai képzéseken is részt venni, ahol megtanulhatjuk, hogyan irányítsuk az autót szokatlan körülmények között.

Call Now ButtonMobilgumis hívása