Praktikus kellékek a biztonságos autós nyaraláshoz

Legyen az úti cél Horvátország, Olaszország vagy akár Görögország nagyon sok csodás nyaralási célpont közelíthető meg autóval is. Igaz egy repülőnél sokkal lassabban érünk célba, a vonatos vagy buszos utazásnál pedig sokkal megterhelőbb, de mégis sokan választják az autós nyaralást. Nem is meglepő, hiszen hosszú autóutak alkalmával lehetőség van az útba eső országok megtekintésére is. Azonban az izgalmas utunk előtt fontos gondosan felkészülni a nem várt kellemetlenségre is. Íme, összegyűjtöttünk néhány fontos kelléket, amivel biztonságosabbá tehetjük az utunkat:

  • Pótkerék: A KRESZ régebben előírta a pótgumit, ami ma már nem kötelező kelléke az autónak. Azonban nagyon ajánlatos, főleg hosszabb autóút tervezése előtt beszerezni. A defektjavító készlet szintén hasznos eszköz lehet.
  • Egészségügyi csomag:  Egy autós nyaralás alatt sajnos adódhatnak kisebb nagyobb balesetek. Ilyenkor egy helyesen összerakott egészségügyi csomag sokat segíthet a sérülések pillanatnyi ellátásában. Ajánlott a kötelező elsősegély dobozon kívül, még egyéb gyógyszereket és felszereléseket is készíteni.
  • Hűtőtáska:Igaz, hogy egy jól megtervezett út lehetőséget nyújt az éttermekben és boltokban történő megállásra, azonban egy hűtőtáska minden esetben hasznos lehet az autós nyaralásoknál. Egy hűtőtáska lehetővé teszi, hogy hosszabb ideig tárolni tudjuk a romlandó ételeket.
  • Tetőcsomagtartó: A sok csomag miatt általában kevés hely marad az utastérben egy autós nyaralás alkalmával. Ilyen esetben egy tetőcsomagtartó igazán kényelmes megoldást tud nyújtani.

Mielőtt egy hosszabb útnak indulnánk ne felejtsük el ellenőriztetni a gumiabroncsunk állapotát és annak nyomását, a sok csomag és a nagy forróság miatt ez különösen fontos.

Call Now ButtonMobilgumis hívása