Mit csináljak, ha menet közben defektet kapok?

ar

Sajnos nem ritka eset, amikor az elhasználódott abroncsok meghibásodnak. De mit is tegyünk, ha menet közben kapunk defektet?

  1. Ha a gumiabroncsban lévő nyomás hirtelen kezd el csökkeni, azt könnyen észre fogjuk venni, ellenben, ha lassan enged azt nehezebb észre venni. Először is fontos, hogy maradjunk a sávban és erősen két kézzel markoljuk a kormányt. Ilyenkor az autó félrehúzhat, ezért fontos erősen fogni, de ne ijedjük neki. Próbáljunk higgadtak maradni és ne se essünk pánikba, még akkor se, ha a gumiabroncs szétrobbant, ilyenkor különösen lényeges a fokozatosság.

  2. Kapcsoljuk be a vészvillogót, mindeközben csökkentsük az autó sebességét, de csak óvatosan, lassan. Ne nyomjunk padlóféket, inkább hagyjuk csak kigurulni az autót, ha lehetséges. Kézifékkel megállni ilyenkor különösen veszélyes lehet!

  3. Húzódjunk félre egy parkolóhelyre vagy, ha ez nem lehetséges, akkor a leállósávba, és álljunk meg.

  4. Rakjuk az autónkat egyes sebességfokozatba, majd húzzuk be a kéziféket. Főutakon fontos, hogy kihelyezzük az elakadásjelző háromszöget. Majd szálljunk ki az autóból és fel a láthatósági mellényt. Főleg autópályán ajánlott nagy távolságot tartani az autótól, természetesen a korlát túl oldalán, amíg a segítség meg nem érkezik.
Call Now ButtonMobilgumis hívása