Egy téli autóguminak nem csak hóban kell jól működnie, hanem a nyirkos, nedves úton való tapadásnak is maximálisan meg kell felelnie. Téli gumiabroncs esetében a legfontosabb, hogy a vizes utakon jól tapadjon és meg legyen a kellő fékút. Fontos, hogy az autó mindkét oldalán egyforma mintázatú autógumit használjunk!

Mikor esetekben szükséges téli gumit cserélni?

  • dekeft esetén
  • 3-4mm alá kerülő profilmélység esetén
  • ha a gumiabroncson elöregedett – pl. repedések láthatók az oldalfalon
  • sérülés esetén– pl.: kiszúródott, vagy megpadkáztuk
  • ha szálhibás (pl. dudorlátható rajta)

Meddig használható egy téli gumi?

Egy gumiabroncs sokáig használható, azonban nincs konkrét szavatossági ideje. Általánosságban azt szokás mondani, hogy 40 ezer kilométerig alkalmazható, vagy körülbelül 10 évig, de ehhez szükséges, hogy megfelelően legyen tárolva.

Az említett adatok nem garanciák, elengedhetetlen a rendszeres ellenőrzés és alkalmanként a szakértői kontroll! A gumiabroncsok kopásában és öregedésében fontos szerepet játszik a gumi alapanyaga, a gyártási technológiája, a vezetési stílusunk, az útviszonyok, illetve az autónk fajtája. Fontos kiemelni, hogy a gumi a felnivel és az autóval összhangban tud a leghosszabb ideig jól működni. Ezt úgy kell érteni, hogy érdemes betartani az ajánlott abroncstípusokat és méreteket.

Call Now ButtonMobilgumis hívása