Hogyan történik egy autógumi csere?

Az autógumi csere folyamata eltérhet attól függően, hogy milyen járműről van szó, és hogyan végzi el a cserét. Általában a következő lépéseket kell végrehajtani:

 

 

  1. Az első lépés az, hogy meg kell találni a megfelelő gumiabroncsokat. Ha új abroncsokat vásárol, ellenőriznie kell, hogy a méret és a típus megfeleljen az autója számára. Ha használt gumikat vásárol, akkor ellenőriznie kell az abroncs állapotát, és ellenőriznie kell, hogy ezek megfelelőek-e az autója számára.

 

  1. A második lépés az, hogy el kell távolítani az elhasznált abroncsokat. Ennek elvégzéséhez el kell távolítani a keréktárcsát az autóról. Ennek elvégzéséhez általában egy csavarhúzóra, egy kerékcsavarhúzóra és egy kerékmozgató eszközre lesz szükség.

 

  1. A harmadik lépés az, hogy fel kell helyezni az új abroncsokat. Az új abroncsokat a keréktárcsára kell helyezni, és rá kell csavarni a kerékcsavarokat. Az abroncsokat körbe kell csavarni, hogy biztosítsuk, hogy megfelelően ülnek a keréktárcsán.

 

  1. Az utolsó lépés az, hogy ellenőrizni kell a keréknyomást. Amikor a kerékcsavarokat megfelelően meghúzták, az abroncsokat körbe kell járni és ellenőrizni, hogy a keréknyomás megfelelő-e. Az autó gyártója által ajánlott keréknyomást kell használni.

 

 

Fontos, hogy az összes lépést pontosan kövessük, hogy biztosítsuk az autó biztonságos használatát. Az is javasolt, hogy ha nincs megfelelő tapasztalatunk, akkor inkább hagyjuk profi szakemberre.

 

Call Now ButtonMobilgumis hívása