Gumiabroncs ápolás

Közeledik a téli-nyári autógumi cseréje, és felmerül a kérdés, hogy ilyenkor szükséges-e a lecserélt abroncsot leápolni, mielőtt eltesszük?

 

Nem árt tudni, hogy érdemes évente egyszer átnézetni szakemberrel a már több éve használt abroncsokat. A gyártástól számított 10 éve használt gumikat le kell cserélnünk, ez még akkor is szükséges, ha jó állapotúnak tűnnek. A szakemberek a téli abroncsokkal még körültekintőbbek, ezeknek a gumiknak maximum 6 év használatot javasolnak.

Hogyan érdemes az elrakott gumikat kezelni? Amit mindenképpen ajánlott megejteni, az egy mosás, valamint a futófelület vájataiba került apró kavicsok eltávolítása.

 

Az ápolatlan gumiabroncs könnyen kiszáradhat és kirepedhet. A gumi élettartamának növelésére különböző ápolószerek vannak. Azonban magát a futófelületet nem ajánlott és nem is szükséges védeni. Az úgyis folyamatosan kopik, ráadásul csúszóssá is válhat ez által. Ha a gumik ápolásáról beszélünk, akkor a gumik oldalfalára gondolunk, azt kell kezelni gumiápolóval, attól lesz szép fekete. A speciális ápolókon kívül használhatunk még szilikon zsírt, vagy glicerint.

 

Az elrakott gumikat, ha kerékre vannak szerelve, akkor egymásra fektetve vagy felfüggesztve érdemes tárolni. A magában lévő abroncsokat pedig állítva és alkalmanként megforgatva ajánlott tárolni. Fontos, hogy a tároló hűvös, száraz és sötét hely legyen. A gumiabroncsokat ajánlott lemosni és gumiápolóval lekenni pihenés előtt.

Call Now ButtonMobilgumis hívása