A világ legikonikusabb autói

Volkswagen Bogár (Volkswagen Beetle)

A kicsi és gömbölyded Volkswagen Bogár nem csak autó volt, hanem egy egész generáció szimbóluma. Ezt az autót Ferdinand Porsche tervezte a 1930-as évek elején, és az volt vele a célja, hogy megfizethető és elérhető legyen mindenki számára. 

Ford Mustang

A Ford Mustang 1964-ben debütált, és azonnal sikert aratott. A Mustang volt az első „muscle car” (erős motorral rendelkező autó), és a világ egyik legismertebb filmjében, a Bullittben is szerepelt. Sikerének kulcsa az, hogy nem csak egy közlekedési eszköz, hanem egy életérzés volt.

Ferrari 250 GTO

A Ferrari 250 GTO a sportautók legendája, és sokak számára az egyik legértékesebb autó. Mindössze 39 példány készült belőle a 60-as évek végén. A GTO-t eredetileg versenyzésre tervezték, és 3 egymást követő évben a világ legerősebb autójának választották. 

Mini Cooper

A Mini Cooper a kreativitás és dizájn mesterműve. John Cooper inspirálta a kisautó tervezését, melyet a British Motor Corporation 1959-ben dobott piacra. A Mini hamarosan az egész világon népszerű lett, és később a kultikus film, az Olasz meló sztárja lett.

Porsche 911

A Porsche 911 már az 1960-as évek óta a prémium sportautók között foglal helyet. Ferdinand „Butzi” Porsche, a Porsche alapítójának unokája tervezte az autót, és a modell azóta is folyamatosan fejlődik és innovatív megoldásokkal bővül.

Call Now ButtonMobilgumis hívása