A megfelelő téli abroncsok helyes kiválasztása I.

A megfelelő téli gumiabroncsok helyes kiválasztása nagyon fontos kérdés. Egy téli gumi befolyásolja az utasok kényelmét, a vezetési élményt és nem utolsó sorban az üzemanyag-fogyasztást is.

Összegyűjtöttük a legsűrűbben feltett kérdéseket a téli gumikkal kapcsolatban, íme:

1. TÉNYLEG KELL A TÉLI GUMI?

A válasz igen egyértelmű erre a kérdésre: igen! Hidegben ugyanis a nyári gumiabroncsok könnyen megmerevednek, így nem tudnak kellő tapadást biztosítani. Továbbá a téli abroncsokat egyéb különleges jellemzőkkel is ellátják, hogy biztonságosan közlekedhessünk kedvezőtlen útviszonyok mellett.

A futófelületnél lévő gumikeverék jeges, havas úton is képes rugalmas maradni. Valamint a mélyebb barázdák is segítik a tapadást a téli utakon. Speciális kialakításuk a gumiabroncs alatt lévő felesleges víz elvezetésére is képes.

Összefoglalva tehát, csak a téli gumik tudnak tökéletes teljesítményt biztosítani az év leghidegebb szakában.

2. KÖTELEZŐ HAZÁNKBAN A TÉLI GUMI?

Európában sok országban kötelező a téli gumi használata, nálunk erre vonatkozóan nincsenek szabályok érvényben.

Azt viszont fontos kiemelni, hogy nagyon sok biztosító társaságok előírja a téli gumik használatát télen, ezért ha valaki nyári gumi használatával okoz balesetet, nem számíthat kártérítésre.

3. MIKOR ÉS MILYEN TÉLI GUMIT VÁLASSZUNK?

Ajánlott legkésőbb októberben beszerezni téli gumiabroncsokat, ekkor még a kereskedésekben bőséges a választék. Találhatunk még akciós árakon is gumikat.

Ha tanácstalanok vagyunk, hogy milyen gumiabroncsot vásároljunk, érdemes kikérni egy szakember véleményét. Fontos szem előtt tartani néhány dolgot a választáskor, hogy például milyen körülmények között használjuk, milyen a vezetési stílusunk, a költségkeret stb.

Call Now ButtonMobilgumis hívása