A megfelelő téli abroncsok helyes kiválasztása II.

4. A TÉLI GUMIABRONCS HELYETT MEGFELELŐ EGY NÉGYÉVSZAKOS MODELL?

A négyévszakos gumik valóban köztes megoldást jelentenek a téli és a nyári modellek között. Feladatuk elsősorban az, hogy elégséges teljesítményt nyújtsanak egyes körülmények esetén.

Ez a kielégítő teljesítmény azonban kizárja, hogy egy négyévszakos gumi akármelyik évszakban is profi gumiként szolgáljon.

A négyévszakos gumikat úgy alakították ki, hogy hosszabb tartósságot adjanak a nyári melegben, illetve enyhébb időjárásnál. Viszont hátrányuk az, hogy nem túl hatékonyak a téli fagyos, havas, jeges úton.

A kimondottan télre gyártott gumik sokkal jobban teljesítenek hóban és jégen, mert a futófelületük úgy tervezték, hogy maximálisan megfeleljenek az adott a szituációknak.

5. MIKOR CSERÉLJÜNK TÉLI GUMIRA?

Ha az időjárás az aktuális abroncsokhoz ajánlott hőmérséklet alá süllyed, érdemes az évszaknak megfelelő gumikra váltani. Az ajánlott átlag hőmérséklet a 7 Celsius fok.

6. HONNAN DERÜL KI, HOGY JELENLEG TÉLI GUMIABRONCSOK VANNAK–E ÉPP AUTÓNKON?

A téli gumiabroncsok típusát két kategória különbözteti meg. Az „M” és „S” betűkkel jelölt abroncsok, melyik megfelelnek a téli utakon.  

Keményebb, zordabb téli időjárás esetén az „USTMA” extra tapadású gumikat ajánlják, ezeket az abroncsokat egy “hegyoldaloldal” mintájával jelölnek, aminek a közepén egy hópehely látható. 

Call Now ButtonMobilgumis hívása