A 2024-es év 5 legizgalmasabb autója

Az autóiparban nincs megállás, az idei évben is számos kiemelkedő modell látja meg a napvilágot, amelyek nemcsak a vezetési élményt emelik új szintre, hanem a fenntarthatóság iránti elkötelezettségünket is képviselik. Íme 2024 legjobban várt autói:

Audi A6/Q6 E-tron

A várhatóan nyáron érkező elektromos A6/Q6 család az úgynevezett PPE (Premium Platform Electric) architektúrára épül, mely modern technológiával és 800 voltos elektromos rendszerrel jár együtt, ami villámgyors, akár 270 kilowattos töltési lehetőséget kínál. A részletekre még várni kell, de annyi biztos, hogy az A6-osból lesz ötajtós kupé (Sportback), kombi (Avant), terepkombi (Allroad) és sportkombi (RS6) változat, a Q6-osból pedig lesz normál SUV és terepkupé (Sportback) is.

Alfa Romeo Milano

2024 áprilisában debütál a “Milano” elnevezésű SUV, amely a márka első tisztán elektromos autója lesz. A vélhetően 54 kWh-s akkumulátorral felszerelt autó hatótávja körülbelül 400 km lesz.
A jövőben várható belőle összkerékhajtású változat is, amelyben a hátsó tengelynél is lesz egy villanymotor, mely a nagyobb teljesítményt és a jobb vezethetőséget szolgálja majd.

Volvo EM90

Az elektromos meghajtás mellett ez a típus a legújabb technológiákat és kényelmi megoldásokat kínálja, figyelmet fordítva az ökológiai lábnyom minimalizálására.
Az autó egyedi, modern dizájnt kap, belső tere egy luxusnappali érzetét kelti.
A kocsi egy 116 kWh kapacitású CATL akkumulátorral van felszerelve, amely 738 kilométeres hatótávot biztosít és a megfelelő gyorstöltővel kevesebb, mint egy óra alatt feltölthető.

BMW i5 Touring

A vállalat első elektromos kombija az alacsony építési mód miatt sportosabb karakterű lesz. Várható teljesítménye körülbelül 600 lóerő, az akkumlátorok nettó kapacitása pedig 84,4 kWh, amellyel akár 500 kilométeres hatótáv is megtehető. Ára körülbelül 70 ezer eurótól (27 millió forint) indul majd.

Mercedes EQG

A Mercedes EQG az örök klasszikust, a G-Wagent hozza el az elektromos korszakba. A robosztus külső és a luxus belső tér mellett az EQG várhatóan kétmotoros, összkerékhajtású rendszert kap, amelynek összteljesítménye nagyjából 500 lóerőre becsülhető. Ára a jóslatok szerint 150 ezer dollártól (51 millió forint) indulhat.

Call Now ButtonMobilgumis hívása