Néhány tipp a nyári abroncsokhoz

 I.

Az abroncsok cseréjekor figyelembe kell venni az autó alkalmazási körülményeit, ez azért fontos, mert az évszakok közötti átmeneti időszakban az időjárás ingatag lehet, és nagyobb hőmérséklet ingadozások is lehetnek az esti és nappali időszakok között. Pont ezért, ha valaki elsősorban reggelente és az esti órákban használja az autóját, akkor annak a cserével nem érdemes sietnie. Ilyenkor ajánlott megvárni, míg a nappali átlaghőmérséklet eléri az 5-7°C fokot stabilan.

II.

Régi gumiabroncsok esetén mindig fontos ellenőrizni a futófelület vastagságát. Ez nem lehet kevesebb, mint 2.5-3 mm, ennyi ugyanis szükséges a megfelelő tapadáshoz.

III.

Új abroncsoknál fontos, hogy a megfelelő felület mintázatú legyen kiválasztva és figyelembe vegyék az autó alkalmazási körülményeit is. Például egy „nyugodt” sofőrnek, akinek a vezetési stílusa inkább lassabb, annak szimmetrikus egyirányú mintázatú gumi a legjobb választás. Az aszimmetrikus mintázatú abroncsok sokkal több dologra képesek. Ezt inkább a „sportos” stílusú vezetéshez szokás ajánlani.

IV. 

A gumiabroncs is képes elöregedni, minél tovább tárolják, annál hamarabb tönkre megy. Ezért olyan gumikat ajánlott megvenni, melynek 1-2 évnél nem régebben gyártottak.

A kemény abroncsok nagyobb mértékben képesek ellenállni a kopásnak. Ezért, ha az autóval naponta nagyobb távolságokat teszünk meg, akkor érdemes az ilyen keményebb típusúak közül választani. Azonban meg kell azt is említeni, hogy a puhább abroncsok jobb tapadással bírnak.

V. 

Az abroncsokat felnivel együtt cserélni sokkal egyszerűbb művelet és gazdaságosabb is, mintha csak a gumikat cserélnénk. A cserét saját kezűleg is el lehet végezni. Azonban, ha a szerelvénnyel együtt cseréljük, akkor jóval kisebb az abroncsok megsérülésének a kockázata.

Call Now ButtonMobilgumis hívása